Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prekvapivé Zlaté glóbusy: Vyhral vojnový film „1917“, Tarantino má tri trofeje

.redakcia .kultúra

Vojnový veľkofilm „1917“ šokoval v nedeľu prítomných na slávnostnom odovzdávaní cien Zlatý glóbus, keď získal hlavnú cenu ako najlepší dramatický film. Snímku „Vtedy v Hollywoode“ režiséra Quentina Tarantina ocenili ako najlepšiu v kategórii komediálny alebo muzikálový film.

Prekvapivé Zlaté glóbusy: Vyhral vojnový film „1917“, Tarantino má tri trofeje Richard Shotwell/Invision/AP Joaquin Phoenix si upevnil postavenie favorita na Oscara, keď získal cenu za snímku Joker ako najlepší herec v dramatickom filme.

obe diela tak posilnili svoje šance na budúcomesačných Oscaroch.

Ceny 77. ročníka Zlatých glóbusov sa odovzdávali v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom meste Beverly Hills. Filmové a televízne ocenenia vo vyše 20 kategóriách každoročne udeľuje Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov (HFPA).

Snímka „Vtedy v Hollywoode“ je poctou tejto mekke filmu a obdobiu 60. rokoch 20. storočia. Snímka dostala najviac cien – celkovo tri. Vychvaľovanej ságe zo zločineckého prostredia režiséra Martina Scorseseho „Ír“ (Irishman) sa neušla žiadna cena.

Zlaté glóbusy sú prvým dôležitým udeľovaním cien v roku a o vyše mesiaca príde ďalšia slávnosť, odovzdávanie Oscarov, teda cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite