Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na nože s Danielom Craigom: Čo znamená vypracovať sa

.anton Vydra .kultúra

Starého a bohatého spisovateľa nájdu mŕtveho po oslavách jeho narodenín. Vyšetrovatelia majú pred sebou hneď niekoľkých podozrivých, vlastne celú starcovu rodinu. Súkromný detektív Benoit Blanc sa zapája do vyšetrovania po svojom.

Na nože s Danielom Craigom: Čo znamená vypracovať sa Claire Folger/Lionsgate/AP/SITA Snímka z filmu Na nože.

na začiatok poviem – čisto laicky – toľko: Na nože (Knives Out) je výborná detektívka, ktorú stojí za to pozrieť si. Je v nej dobre zvládnutá práca s kamerou a výstavbou scény, dôvtipné dialógy, skvelé obsadenie, pozoruhodná zápletka a sherlockovské rozuzlenie zločinu. V kine si, jednoducho, dobre oddýchnete.

Hlavné postavy celého príbehu sú tri: samozrejme, samotný detektív Blanc (Daniel Craig), mŕtvy spisovateľ Harlan Thrombey (Christopher Plummer) a jeho mladá zdravotná opatrovateľka a emigrantka Marta Cabrera (Ana de Armas – tú, mimochodom, uvidíme s Craigom aj v novom Jamesovi Bondovi). A potom je tu spisovateľova rodina. Niekto zo všetkých spomínaných by mohol byť vrah, no stále ostáva v platnosti aj hypotéza, že išlo o samovraždu. 

Preskúmať celú vec sa podujme najväčšie detektívne eso Benoit Blanc, lebo mu ktosi (kto vlastne?) pošle peniaze a objedná si uňho vyšetrenie spisovateľovho úmrtia. A tým je položená základná hádanka príbehu.

čudná rodina

Rodina spisovateľa Thrombeyho sú v podstate americkí zbohatlíci, ktorí žijú z peňazí svojho otca alebo – tí o generáciu nižšie – svojho starého otca. Nemuseli sa v živote priveľmi trápiť, všetko dostali ako na striebornom podnose. Stačilo

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite