Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

#TREBA sa poriadne starať o naše duše!

.elena Akácsová .kultúra

Valia sa na nás smutné správy o mladých ženách, ktoré odchádzajú z tohto sveta príliš skoro. Dávajme pozor na seba i svojich blízkych, stretávajme sa, zaujímajme sa a robme si život krajší a znesiteľnejší.

#TREBA sa poriadne starať o naše duše! Barbora Dolinajová

ešte sme sa nespamätali z násilnej smrti Violy Macákovej a v pondelok prišla ďalšia nepochopiteľná správa o samovražde mladej talentovanej herečky Moniky Potokárovej. Ťažko sa píše čokoľvek odľahčené a príjemné v tejto atmosfére, ale treba to. Treba sa nám starať o svoje duše i o seba navzájom. 

koncert pre Violku Macákovú

Túto nedeľu 1. decembra o 18:00 sa uskutoční v Starej tržnici spomienkový Koncert pre Violku Macákovú. Viola mala dar spájať ľudí a aj organizátori koncertu vyzývajú: Spojme sa aj my a symbolicky sa spoločne postavme zlu. Na akustickom koncerte bez nároku na honorár vystúpia Para, Billy Barman, Korben Dallas, Puding pani Elvisovej, Hex, Polemic, Le Payaco, Vec, Saténové ruky, Noisecut, Queer Jane, Jerguš Oravec, Longital, Jozef Lupták, Zuzana Mikulcová, Katarína Máliková, Andrea Bučko, Martin Geišberg.

bordel v hlave a ticho

„Mauna je príbeh ženy, ktorá sa ráno vyberie do práce. Sadne do svojho auta, pripúta sa, dnes má chuť na rýchlu jazdu. Cesta je dosť dlhá a často má počas nej na pozadí pocit očakávania. Čaká, že sa stane niečo veľké, neprimerané, pohlcujúce. Niečo, čo spláchne ten bordel v hlave, ktorý sa tam už celé roky zbiera, bez náznaku zlepšenia. Ulice podporujúce vietor ju vcucnú a na druhom konci vždy vypľujú, až sa ocitne za mestom a výrazne zrýchli. Táto krajina jej pripadá, ako keby patrila cudzím ľuďom, ktorí nedbajú na to, čo je krásne. Obvyklé preteky áut. Zvyšujúcou sa rýchlosťou sa všetko začína rozmazávať a stávať bezpodstatné. Čas sa spomaľuje a iba vozidlo a jej telo v ňom napredujú. 

Cesta zrazu z ničoho nič končí, prerušovaná biela čiara v strede cesty sa úplne prerušuje. Ostatní sa snažia pokračovať ďalej a dupnú na plyn, ale ona musí zastaviť. Vystúpi z auta, pozrie hore a vo svojom vlastnom mlčaní ešte onemie pri pohľade na obrovský biely nápis na bielom pozadí. Siaha po telefóne, aby zistila, čo to znamená. Zostal v aute. Vykročí ďalej, lebo ju to neskutočne priťahuje. Biele cáry hmly a dymu sa prevaľujú vo vzduchu a iba pomaly sa rozostupujú a vzduch sa čistí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite