Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cenu Dušana Jurkoviča získal Monument Majer v Banskej Bystrici

.redakcia .kultúra

Cenu Dušana Jurkoviča 2019 dostali Benjamín Brádňanský, Vít Halada, Maroš Greš za dielo Monument Majer v Banskej Bystrici. Výročné ceny za rok 2019 odovzdával v stredu Spolok architektov Slovenska (SAS) v Malej sále Slovenskej filharmónie v Bratislave.

Cenu Dušana Jurkoviča získal Monument Majer v Banskej Bystrici Štefan Moravčík

ústredným bodom obnovy je Monument, ktorého úlohou je pripomínať historické udalosti a ľudí z vojny. Išlo o projekt obnovy vojenského cintorína z prvej svetovej vojny.

Nominovanými dielami na Cenu Dušana Jurkoviča 2019 boli bytové domy NIDO v Bratislave autora Petra Sticzaya-Gromskeho a Park JAMA v Bratislave - Nové Mesto, ktorého autormi sú Martin Berežný, Katarína Fejo-Boháčová a Daniel Šubín. Nomináciu získala aj administratívna budova ABW v Kráľovej pri Senci v okrese Senec, ktorej autormi sú René Baranayai a Borislav Bendek. Dostali ju aj Radoslav Buzinkay, Andrej Ferenčík, Jakub Viskupič, Gabriela Masláková za Dom s kamenným patiom v Bratislave.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite