Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

#TREBA zistiť, či je Jennifer Aniston dobrá herečka

.elena Akácsová .kultúra

Tento týždeň odporúčame pozrieť si Jennifer Aniston, ako sa pokúša o herectvo a rieši jemné nuansy #metoo v Apple TV+. No odporúčame i dva literárne festivaly, Kameru a Comic Con vo Viedni.

#TREBA zistiť, či je Jennifer Aniston dobrá herečka zdroj: Apple

do bitky o rozmaznaného televízneho diváka vstúpila nová televízia Apple TV+ s veľkou seriálovou hviezdou z kultových Priateľov. Aj na Slovensku tak môžeme zistiť, či sa Rachel alias Jennifer Aniston naučila v zrelom veku hrať a prestala počítať s tým, že stačí byť milé a trochu podtrhlé dievča od vedľa, ktoré má super vlasy a dokonalú postavu. Úloha v seriáli The Morning Show je na ňu ako šitá – hrá starnúcu hviezdu, mierne vyhorenú moderátorku rannej šou Alex Levy, ktorá tvrdo a intrigánsky bojuje o svoje miesto pred kamerami. Sekunduje jej herečka Rheese Winterspoon, ktorá sa kedysi v Priateľoch mihla v epizodickej úlohe Rachelinej sestry. Vopred prezradím, že z tohto hereckého súboja Jennifer nevychádza najlepšie. Predsa len nie je jednoduché zahrať akékoľvek emócie s takmer meravou tvárou napichanou botoxom. 

V každom prípade, tento seriál stojí za pozretie, pretože sa v ňom rieši niečo viac, ako len výmena starnúcich ženských tvári za sviežejšie. Seriál začína ráno, keď televízna stanica nečakane ohlási, že Alexin dlhoročný kolega Mitch Kessler (hrá ho Steve Carrel) bol obvinený so sexuálneho zneužívania kolegýň, a tak dostal okamžitého padáka. Mitch nechápe, nepovažuje sa za odporného sexuálneho predátora, ktorý zo svojej mocenskej pozície nútil ženy k sexu výmenou za lepšie postavenie v práci. Veď mal len niekoľko mimomanželských afér s kolegyňami, ktoré do toho išli úplne dobrovoľne. Považuje sa za obeť kampane #metoo, ktorú kedysi sám podporoval. Tvrdí, že na rad už prišli muži, ktorí sa previnili len tým, že sú obľúbení, takže im ženy samé skáču do postele, a že keď to pôjde takto ďalej, jedného dňa si nebudú môcť byť istí žiadni muži, že ich akákoľvek žena obviní z čohokoľvek. 

Seriál ukazuje oveľa jemnejšie nuansy sexuálneho harassmentu na pracovisku a jeho dopad na všetkých naokolo. Nielen na samotné ženy, ktoré sa cítia byť jeho obeťami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite