Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba vidieť: Ako sa robila revolúcia bez mobilu a internetu

.elena Akácsová .kultúra

Odporúčania .týždňa, čo si netreba nechať ujsť najbližší týždeň. Tentoraz dokumentárny cyklus Fetiše Nežnej revolúcie, filmy s besedami Duša a film, výstava produktového dizajnu aj filmový festival Jeden svet.

Treba vidieť: Ako sa robila revolúcia bez mobilu a internetu K2production

treba vidieť: Fetiše Nežnej revolúcie 

„Bolo to síce krátke obdobie, ale charakterizovalo ho veľa signifikantných vecí, fetišov, ktoré sa nám s tým spájajú,“ povedal mi na jar na margo chystaného projektu Fetiše Nežnej revolúcie autor námetu a režisér Robert Šveda a mne hneď v hlave naskočila čiapka budajka, štrngajúce zväzky kľúčov, štrikované svetre lídrov, utvorte koridor... 

Potvrdil mi, že aj to v dokumentoch bude a vysvetlil mi spúšťač, prečo sa tým po skončení cyklu Fetiše socializmu začal zaoberať: „Boli to prijímačky na VŠMU, keď som ako člen prijímacej komisie zistil, že študenti nevedia, čo sa udialo 17. novembra, aký je to sviatok, hoci majú vtedy voľno. Stalo sa to pre nich takou kategóriou, ako bola pre nás VOSR.“ 

Upútavka na dokumentárny cyklus Fetiše Nežnej revolúcie:

Vo štvrtok 17. októbra, presne mesiac pred 30. výročím Nežnej revolúcie, teda začne RTVS vysielať nový dokumentárny cyklus Fetiše Nežnej revolúcie. V piatich dieloch odpovie na otázky: Aké boli symboly revolúcie? Aké heslá a znaky sa písali na transparenty? Aké plagáty zaplavili ulice? Kde sa revolúcia pripravovala? Ako sa šírili informácie bez mobilov, internetu a médií?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite