Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Herci nezmĺkli, žiadajú stretnutie s ministerkou

.redakcia .kultúra

36 hercov Činohry SND podpísalo vyhlásenie, ktorým reagujú na odvolanie svojho riaditeľa a navrhujú riešenie. Uverejňujeme ho v plnom znení.

Herci nezmĺkli, žiadajú stretnutie s ministerkou Jana Birošová/SITA

po spoločnom stretnutí zástupcov Činohry Slovenského národného divadla (SND) s generálnym riaditeľom SND Vladimírom Antalom (6. 9. a 10.9. a 17.9.) a vedením divadla kvôli riešeniu situácie, ktorá nastala po odvolaní jej riaditeľa, sme dospeli k tomuto stanovisku: 

Ministerka kultúry pri využití zákonnej možnosti priameho menovania Vladimíra Antalu za generálneho riaditeľa SND uviedla, že tým preberá priamu zodpovednosť za výber generálneho riaditeľa a teda následne chod a fungovanie SND. Žiadame preto pani ministerku kultúry o stretnutie a o riešenie situácie v Činohre SND. Za nekoncepčný krok generálneho riaditeľa je možné považovať spôsob odvolania riaditeľa Činohry SND Michala Vajdičku na začiatku jubilejnej 100. sezóny. 

Zdôvodnenie tohto kroku manažérskymi zlyhaniami však odporuje faktom z kontraktu s Ministerstvom kultúry Slovenskej republiky (MK SR) na rok 2018, kedy mala Činohra SND odohrať 618 predstavení, avšak v skutočnosti odohrala 781 predstavení, a to v prvej polovici sezóny 485 a v druhej 296 predstavení.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite