Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taylor Swift sa pustila do homofóbov. Vyhrala cenu MTV za najlepšie video

.martina Juhászová .kultúra

MTV Video Music Awards (VMA) patrí medzi najznámejšie hudobné ocenenia v rámci popovej mainstreamovej hudby. Jeho 36. ročník sa niesol v duchu silných ženských mien. Len 17-ročná Billie Eilish je najlepším hudobným nováčikom, ceny si odniesli i Cardi B a Ariana Grande.

Taylor Swift sa pustila do homofóbov. Vyhrala cenu MTV za najlepšie video Matt Sayles/Invision/AP/SITA 26. august 2019 Newark, New Jersey, USA: Speváčka Taylor Swift pri predávaní cien MTV Video Music Awards 2019.

hudobnými hviezdami nabitý večer sa konal v americkom Newarku a priniesol aj tento rok niekoľko prekvapení. Aký je hlavný odkaz a ktoré momenty stoja z tohto ročníka za zapamätanie?

popoví ambasádori rovnoprávnosti

Najúspešnejším videoklipom roka sa na odovzdávaní hudobných cien MTV stala skladba You Need to Calm Down od americkej speváčky Taylor Swift. Mladá umelkyňa sa zároveň spolupodieľala na režírovaní videoklipu spoločne s Drewom Kirschom. 

Video You Need to Calm Down získalo taktiež cenu za tzv. šírenie dobra. To, čo sa na prvý pohľad môže zdať ako farebný a „plytký popík“, je v skutočnosti otvoreným vyjadrením Taylor Swift a jej šírením osvety o problematike homofóbie a predsudkov voči LGBQT. 

Úvodné vystúpenie MTV VMA 2019, kde Taylor Swift zaspievala svoje dve nové skladby – You Need to Calm Down a Lover

Nie je to však prvýkrát, čo by video s takouto tematikou získalo pozornosť hudobných fanúšikov. Už v minulosti na potrebu tolerancie vyzývala Lady Gaga, ktorá vyhrala cenu v roku 2011 s videoklipom Born This Way. O dva roky neskôr nasledovala víťazná skladba Same Love podporujúca manželskú rovnosť z dielne Macklemore & Ryan Lewis a speváčky Mary Lambert.

Taylor Swift , jej kritika homofóbie a otvorená podpora rôznym sexuálnym orientáciám pri tom nebola v pondelňajší večer jediná, ktorá by poukázala na celospoločensky diskutovanú tému. Raper Franch Montana reagoval na súčasnú antiimigračnú politiku USA a uviedol, že chce byť „hlasom“ prisťahovalcov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite