Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľké zmierenie OASIS? Presne 10 rokov po rozpade kapely podáva Liam Gallagher bratovi ruku

.filip Minich .kultúra

Liam Gallagher vydal na desiate výročie rozpadu kapely OASIS silné video, s jasnou výzvou na mier. „Povedal si, že budeme žiť večne," odkazuje znepriatelenému bratovi v novej skladbe One of us, pričom naráža na známy popevok legendárnej pesničky Live Forever.

Veľké zmierenie OASIS? Presne 10 rokov po rozpade kapely podáva Liam Gallagher bratovi ruku Martin Medňanský/SITA

nový singel Liama Gallaghera zaručene nadchne nejedného fanúšika kapely OASIS. A to nielen tým, že je opäť vydarený a s hitovým potenciálom, ale najmä pre jeho hlavný odkaz: 

„Come on, I know you want more, Come on, and open your door, After it all you'll find out, You were always one of us,“ spieva v refréne Gallagher, pričom jednoznačne naráža na brata Noela, s ktorým sa už desať rokov nerozprávajú.

desať rokov od rozpadu

Dnes uplynulo presne desať rokov od rozpadu manchesterskej kapely, ktorý nastal po dlhých rokoch hádok medzi bratmi. Staršiemu Noelovi došla s mladším bratom trpezlivosť po tom, ako mu vraj v zákulisí Liam roztrieskal gitaru. Stalo sa tak iba pár minút predtým, ako sa skupina mala predstaviť fanúšikom na V Festivale.

„Môže sa stať, že Noel Gallagher povolí a po desiatich rokoch, počas ktorých súrodenci na seba priamo neprehovorili, nastane zmierenie.“

Liam Gallagher tento rok so svojou kapelou vystúpil aj na festivale Pohoda. Zahral aj skladbu For What It‘s Worth, o ktorej niektorí fanúšikova špekulovali, že môže byť nenápadným pokusom o zmierenie. Spevák skladbu komentoval s tým, že sa ňou chcel ospravedlniť všetkým, ktorým ublížil. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite