Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mágia Pohody

.boris Németh .dominik Harman .kultúra .pohoda

Môj prvý ročník Pohody bol už jej dvadsiaty tretí. Ten festival už tak veľa rokov priťahuje desiatky tisíc ľudí, že v ňom musí byť zakódované niečo magické. Pýtal som sa sám seba, čo to je.

Mágia Pohody BORIS NÉMETH Veronika, 25 rokov. Na Pohode je štvrtýkrát. Line-up si nikdy nepozerá, chodí zo stanu do stanu a kde sa jej páči, tam ostane. To sa jej na Pohode páči najviac – organizátori vždy vyberú oveľa viac dobrého programu, než sa dá stihnúť.

prvým náznakom bol hneď začiatok. Keď nás vo štvrtok privítal symfonický orchester s novým naštudovaním skladieb od mladých autorov, festival sa tým začal aj symbolicky – ako pripomienka na nešťastnú tragédiu spred desiatich rokov, počas ktorej zle upevnený stan vzal život dvom mladým ľuďom. 

Dozvuky tragédie bolo cítiť vo vzduchu a takisto rešpekt organizátorov k počasiu. Najviac sa prejavil v sobotu podvečer, keď organizátori zrušili koncert na hlavnom pódiu pre drobné podozrenie na krátku búrku. Bolo to správne rozhodnutie, aj keď sa nič nestalo. Zakrátko už festival naplno pokračoval. Rešpekt k životu a bezpečnosti – prvý magický moment Pohody.

Zuzana a Ego, 58 a 59 rokov. Na Pohode sú tretíkrát. Radi sa sem vracajú, tento rok sa im najviac páčil Mac DeMarco. Skvelý bol aj Čavalenky. Najlepšie je, keď sa umelec na pódiu teší, potom sa publikum teší s ním.BORIS NÉMETHZuzana a Ego, 58 a 59 rokov. Na Pohode sú tretíkrát. Radi sa sem vracajú, tento rok sa im najviac páčil Mac DeMarco. Skvelý bol aj Čavalenky. Najlepšie je, keď sa umelec na pódiu teší, potom sa publikum teší s ním.

Ďalej Lola Marsh, druhý koncert festivalu. Silná bola najmä jedna jej pieseň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite