Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohoda Deň_FM: Deväť kapiel z piatich krajín v troch štúdiách budovy SRo

.sponzorované .kultúra

Pohoda Deň_FM v utorok 14. mája zaplní koncertné štúdiá aj foyer Slovenského rozhlasu pohodovou atmosférou.

Pohoda Deň_FM: Deväť kapiel z piatich krajín v troch štúdiách budovy SRo

na Pohoda Dni_FM budúci utorok vystúpia Bolo nás jedenásť, Ventolin, britské kapely Life a Penelope Isles, rakúski Cari Cari, izraelská producentka Noga Erez, Gleb, Čavalenky a Raptor Koch vystúpia už budúci utorok 14. mája na Pohoda Dni_FM. 

Súčasťou celodenného programu bude premiéra film 22 – dokumentu o Pohode 2018. nebude chýbať ani obľúbený formát pre milovníkov literatúry Čau o piatej a vo foyer bude možnosť zahrať si stolný futbal o lístky na festival. 

bolo nás jedenásť

Aj keď sú Lasica so Satinským považovaní hlavne za divadelníkov, podaril sa im vďaka spolupráci s geniálnym Jarom Filipom nahrať podľa mnohých najlepší album našej histórie – Bolo nás jedenásť. Album zaznel prvýkrát v histórii naživo na Pohode 2017, odvtedy sa hráva v štúdiu L+S na zakaždým vypredaných koncertoch. Po jednom z nich sa Milan Lasica preriekol, keď pred prídavkom, pesničkou „My“, návštevníkom oznámil, že viac prídavkov bude až na Pohode. Ešte predtým sa superskupina v zostave Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik, Dano Salontay, Michal Žáček, Andrej Jarolín, Braňo Jobus, Martin Višňovský, Juraj Podmanický, Lasky, Juraj Benetin,  Milan Adamec, Slavo Solovic, Peter Kaščák a Michal Kaščák predstaví aj 14. mája v štúdiu č. 1 Slovenského rozhlasu.  

LIFE

V budove Slovenského rozhlasu sa predstaví aj indie-punková kapela LIFE. Tá v júni 2017 vydala svojpomocne debut Popular Music, ktorý BBC 1 zaradilo do výberu najlepších albumov roka. Podľa magazínu Kerrang! album „prikladá do kotla zmeny“ a nemecký Musikexpress v recenzii žartuje, že „ak je niečo dobré na brexite, tak jedine nová punková vlna v Anglicku“. Kapela nedávno vydala video k piesni „Moral Fiber“, ktorá je singlom k ich druhému LP, pričom portál When The Horn Blows označil za 97 sekúnd čistej punk-popovej zúrivosti.

noga Erez

Noga Erez je zjav, ktorý vás zhypnotizuje v momente, keď vyjde na pódium. Táto raperka, speváčka a producentka experimentálnej elektronickej hudby z Tel Avivu len minulý rok vydala debut Off The Radar, ktorý vychválili v skvelých recenziách magazíny ako Clash, The Skinny, The 405, Paste i The Guardian.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite