Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voda nad zlato

.juraj Brecko .slovensko .hlas východu

Experti hovoria o tom, že v budúcnosti bude voda vzácnejšia ako dnes. V našej obci Tušice si to môžeme uvedomiť aj dnes. Naša obec sa už dlho snaží zabezpečiť prístup k pitnej vode pre všetkých, ale márne.

Voda nad zlato Jakub Julény/SITA

obyvatelia Tušíc sú rozdelení na dve kategórie. Jedni prístup k pitnej vode majú, druhí ho nemajú. Dane a poplatky však platia jedni aj druhí. A to aj štátu, aj obci. Ako prvé vám napadne opýtať sa – čo robí starosta? Lenže Tušice majú veľmi dobrého starostu s vysokou podporou občanov, ktorý svoju funkciu vykonáva už dvadsať rokov. Pomáha mu pri tom významne aj obecné zastupiteľstvo, ktorého členov občania vo voľbách opakovane podporujú. 

Starosta je schopný človek, ktorý sa s podporou zastupiteľstva postaral o dôstojný dom smútku alebo aj o kultúrny dom, ktorý široké okolie využíva na konanie svadieb a iných osláv. Cintorín je neustále udržiavaný v dokonalom poriadku. V obci máme veľmi kvalitné osvetlenie. 

Starosta s podporou zastupiteľstva zvládol aj veľmi náročný proces kanalizácie, pričom naša obec bola investorom a niesla hlavnú zodpovednosť  za celý projekt aj pre susedné dve obce. Ako je potom možné, že stále veľká časť Tušičanov nemá prístup k pitnej vode? 

„Dotácie na vodovodnú sieť sa prideľujú od buka do buka. Bez jasných pravidiel a kritérií.“

Slovensko prosperuje, z Európskej únie priteká množstvo financií. Ako je možné, že v roku 2019 sa nedarí v našej obci vyriešiť takú základnú vec, akou je prístup k pitnej vode? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite