Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nechodíš do školy, nehráš!

.juraj Brecko .kultúra .hlas východu

Pri riešení rómskeho problému sa osvedčuje princíp prísnej pomoci. Rómom sa podáva pomocná ruka, ale trvá sa dôsledne na dodržiavaní pravidiel.

v .týždni 22/2018 som opísal, ako tento princíp funguje v obci Hrčeľ, teraz  vás vezmem do obce Trhovište v okrese Michalovce. Táto obec má približne 2 000 obyvateľov a Rómovia predstavujú už viac ako polovicu obyvateľstva. Pre niekoho by život v takejto obci znamenal katastrofu. Celkom inak to berie Slavomír Koba, ktorý vo voľnom čase trénuje futbalové družstva mladších a starších žiakov v miestnom futbalovom klube. 
Tvrdí, že je omyl hádzať riešenie rómskej problematiky na plecia politikov a zákonodarcov. Zákony môžu pomôcť, ale dôležitejší je pozitívny prístup učiteľa, úradníka, zamestnávateľa, kolegu aj suseda. Ak nezačne v tejto vzťahovej oblasti pracovať každý sám od seba, nepomôžu nám ani tie najlepšie zákony.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite