Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na čo na Pohodu? Na domácu scénu

.filip Olšovský .kultúra .pohoda

Šesť stĺpčekov som venoval headlinerom, a tak sa aspoň v poslednom patrí pozrieť na domácich interpretov. Toto sú tí, kvôli ktorým sa oplatí na Pohode zmeškať aj koncerty veľkých hviezd zo zahraničia.

Na čo na Pohodu? Na domácu scénu Tomáš Somr/SITA

v piatok o druhej poobede hrajú v Aréne Slovenskej sporiteľne Nvmeri. Na Pohode hrali aj pred rokom, dokonca tu krstili svoj dlho pripravovaný album I Don’t Think So. Krst to bol taký všelijaký, koncert tiež, no po roku sú Nvmeri už inde. Krátko po minuloročnej Pohode sa totiž ukázalo čosi, čo zo stejdžu ešte v tom čase cítiť nebolo – že I Don’t Think So je výnimočný album, jeden z najlepších na domácej scéne za posledné roky a jeho tvorcovia sú konečne tou kapelou, z ktorej padajú na zadok rovnakou mierou fanúšikovia aj hudobní kritici. Nvmeri tak v piatok na Pohode a na väčšom stejdži než naposledy symbolicky uzavrú rok, ktorý môže byť s odstupom času pokojne označený za kľúčový v ich kariére.

O hodinu neskôr čaká prívržencov domácej scény prvá dilema. Na Budiš stejdži totiž v piatok o tretej zahrajú Tolstoys, zatiaľ čo na Mazagrande stejdž vystúpia o kúsok starší Diego.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite