Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Načo na Pohodu? Na Auroru

.filip Olšovský .kultúra .pohoda

Zvláštnych hudobných dív sa na hudobnej scéne, ako aj na samotnej Pohode za posledné roky objavilo niekoľko. Aurora však aj medzi nimi vyniká. Je ešte zvláštnejšia.

Načo na Pohodu? Na Auroru POHODAFESTIVAL.SK

bol máj 2015 a juhoanglickým Brightonom sa počas festivalu Great Escape niesla zaručená správa – určite si nenechajte ujsť Auroru, perfektnú kapelu z Nórska. Tí, ktorí uverili hneď na prvý pokus, prišli do zvláštneho šapitó v centre mesta. Rýchlo zistili, že tá Aurora nebude žiadny nórsky metal alebo experimentálny ambient. Naopak, Aurora bude podľa všetkého tá blond dievčina na pódiu, stojaca vedľa gitaristu, s ktorým tvorí na pohľad dokonalé rodinné duo otec+dcéra. Lenže to je ďalší omyl.

Ten chlapík je Aurorin gitarista a ona, hoci má stále len osemnásť rokov, je hlavnou hviezdou celého tohto pojazdného cirkusu od polárneho kruhu. Vyzerá, akoby si texty k jednoduchým gitarovým melódiám vymýšľala za jazdy, slová loví rukami zo vzduchu a každé jedno niekoľkokrát precíti. Okolo nej visia látkové bábiky, pod pódiom stojí zopár zhypnotizovaných ľudí a vo vás sa oživujú pocity, aké zvyčajne pri koncertoch nezažívate.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite