Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sninský fejsbúk

.michal Čop .kultúra .hlas východu

Médiá zažívajú vplyvom internetu celosvetovo veľmi turbulentné obdobie. Tento trend neobišiel ani Sninu. Najsledovanejším médiom u nás je fejsbúková stránka s názvom Dianie v Snine, ktorú atakuje jedenásťtisíc sledujúcich.

stránka Dianie v Snine vznikla v júni 2014, teda približne pol roka pred poslednými komunálnymi voľbami, a  bola veľmi kritická k vtedajšiemu (aj súčasnému) primátorovi. Spočiatku sa zdalo, že je to produkt jedného z kandidátov na primátora a mnohí sa nazdávali, že po neúspešných voľbách zmizne rovnako rýchlo, ako prišla.

No stránka funguje ďalej. Aspoň donedávna fungovala. Zatiaľ čo ešte jedenásteho mája vyprodukovala za deň jedenásť príspevkov, od nasledujúceho dňa až dodnes, teda za ďalší mesiac, to boli len štyri. A 29. apríla admini hľadali spolupracovníka, ktorý by pre nich monitoroval médiá a sociálne siete.

Na jednej strane je to škoda, keďže Dianie v Snine plnilo funkciu strážneho psa mestských peňazí, čoho výsledkom bolo napríklad odhalenie, že mesto pravdepodobne výrazne draho a navyše lajdácky zrekonštruovalo miestny skatepark. Plusom bolo aj to, že sa stránka ako jediná aktívne venovala komunálnej politike a v podstate moderovala verejnú diskusiu o nej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite