Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Načo na Pohodu? Na Glass Animals

.filip Olšovský .kultúra .pohoda

Aféra Watergate má takmer päťdesiat rokov a počul o nej už asi každý. Aféra pineapplegate má rok a vďaka Pohode si možno užijeme jej pokračovanie.

Načo na Pohodu? Na Glass Animals Steve C. Mitchell/Invision/AP/SITA

pred štyrmi rokmi nahrali jeden z najzaujímavejších debutov roka. Zaba bol album, ktorý znel až podozrivo vyzreto. Nikam sa neponáhľal, čarovne plynul a gradoval v tých najsprávnejších momentoch. O jeho tvorcoch, štvorici priateľov z Oxfordu, ktorí si hovorili Glass Animals, sa preto po chvíli hovorilo ako o nasledovníkoch najslávnejších rodákov z tohto anglického univerzitného mesta – Radiohead.

Glass Animals pripomínali slávnejších kolegov minimálne tým, aký dôraz kládli na štúdiovú prácu. Dokola vylepšovali svoj zvuk a snažili sa ho preniesť na pódium. Zo začiatku dosť márne, ich koncerty najprv nestáli za veľa a úplne zabíjali tajomno perfektnej Zaby. Boli zbytočne hlučné a rýchle a bolo na nich vidieť, že pre mladú kapelu prišli skoro.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite