Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Načo na Pohodu? Na Everything Everything

.filip Olšovský .kultúra .pohoda

Na Pohodu prichádza po Django Django ďalšia kapela s rovnakým krstným menom aj priezviskom. A opäť sa oplatí spozornieť.

Načo na Pohodu? Na Everything Everything Britta Pedersen/DPA via AP/SITA

dobrá kniha sa vraj dá rozpoznať podľa prvej vety. Pokiaľ by sa toto pravidlo dalo aplikovať aj na hudbu, Everything Everything by boli možno najlepšou kapelou na svete. „Svätý muž so svetložltou pečeňou mi zaplatil na brehu rieky,“ spieva frontman Jonathan Higgs v Spring / Sun / Winter / Dread. Alebo „Vonku v zime leží v plameňoch starý muž a ako ho zametajú, píska si a usmieva sa na mňa“ (Get to Heaven) či „Ty vieš predpovedať minulosť, ja budúcnosť, tak mi sprav lobotómiu a môžem byť tvoj učiteľ.“ (Blast Doors)

Čo veta, to nový surreálny obraz, ktorého pokračovanie vás zaujíma viac, než pri množstve iných a oveľa dlhších príbehov. Lenže Everything Everything sú hudobná skupina a tie musia svoje myšlienky pasovať do neúprosných melódií. A ešte aj v tom je manchesterská štvorica výnimočná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite