Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Načo na Pohodu? Na St. Vincent

.filip Olšovský .kultúra .pohoda

Druhý z dôvodov, prečo chodiť na tohtoročnú Pohodu, sa volá Anne Erin Clark. Teda skôr St. Vincent. Je to gitaristka a skladateľka, ktorej leží pri nohách alternatívna scéna. Teda skôr tá mainstreamová.

Načo na Pohodu? Na St. Vincent Winslow Townson/Invision/AP/SITA

za posledné roky jej popularita narástla tak, že si na opakujúce sa rozhovory vyrobila pomôcku. Záznamník, na ktorý vopred nahrala odpovede na najotravnejšie otázky. Okrem toho, že tých žiadostí o rozhovor je z roka na rok viac, plní takáto pomôcka pre St. Vincent ešte jednu dôležitú úlohu. Vďaka nej sa nemusí opakovať. Lebo ak niečo vo svojej tvorbe neznáša, je to nedostatok inovácie a opakovanie tých istých postupov.

St. Vincent, občianskym menom Anne Erin Clark, sa narodila do katolíckej rodiny v americkej Oklahome. Prvú gitaru dostala ako dvanásťročná a najmä vďaka nej sa, ako spomína, „naučila načúvať svojmu vnútornému čudákovi“. Jej tvorbu tak dodnes ťažko kategorizovať, pohybuje sa niekde na pomedzí rocku, džezu či popu a rovnako dobre jej sedia menšie aj megalomanské festivaly.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite