Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na nezaplatenie!

.peter Medviď .kultúra .hlas východu

Prešovský kraj je najľudnatejším krajom na Slovensku. Je to pre mňa tak trochu aj zázrak. Pretože ten istý kraj má najväčšiu mieru nezamestnanosti a najmenej sa tu zarába.

za to, v akom stave je dnes tento kraj, nesú svoju mieru zodpovednosti všetky vlády, ktoré sme tu posledné dekády mali. No svoju nezameniteľnú úlohu v tom, že do Prešovského kraja dlhé desaťročia neprišli žiadne veľké investície, ktoré by vytvorili nové pracovné miesta po rozkradnutých a dnes už aj spustnutých fabrikách, majú práve vlády Roberta Fica. Len cynik jeho kalibru mohol nechať ďalej pustnúť tento región, pričom mal v tomto kraji silnú voličskú základňu a jeho župan tu mal roky neohrozenú pozíciu. Napriek tomu, že jeho človek riadil kraj a ľudia z tohto kraja hromadne dávali hlasy jeho firme, pardon, strane, jediné, čo za roky svojich vlád urobil, bolo upevnenie pozície združenia podnikateľov, ktorí by z Bruselu ochotne vytiahli peniaze aj za fotosyntézu.

Následky tejto politiky cítiť. Cítim to vo svojom meste, v Prešove, kde každým rokom miznú tváre, mladí ľudia, ktorí odchádzajú za prácou preč. Cítim to, keď prechádzam cez rusínske obce, ktoré si z detstva pamätám plné života a dnes vás v nich často čakajú prázdne dvory a postaršie obyvateľstvo.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite