Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensko mieria filmári z Hollywoodu!

.marek Suchitra .kultúra

Už o mesiac prinesie siedmy ročník Visegrad Film Forum okrem iných aj strihača, kameramana a architekta veľkofilmov strieborného plátna.

Na Slovensko mieria filmári z Hollywoodu! Visegrad Film Forum

v čase od 17. do 21. apríla sa Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave stane dejiskom medzinárodného podujatia, ktoré počas piatich dní návštevníkom odhalí tajomstvá kinematografie, podporí kooperáciu mladých filmárov a ponúkne neformálnu zábavu. 

spoločné vízie s Christopherom Nolanom 

Architekt, art director a supervízor výpravy a lokácií Eggert Ketilsson zažil prelom v kariére, keď sa hollywoodske štúdiá začali obzerať po strhujúcej prírode Islandu, z ktorého filmár pochádza. Po spolupráci na islandskej časti filmu Lara Croft Tomb Raider (2001) a o pár rokov na prvej časti legendárnej komiksovej trilógie Batman začína (2005) si našiel cestu k režisérovi Christopherovi Nolanovi, s ktorým spolupracoval aj na sekvenciách epickej odysei Interstellar (2014) a najčerstvejšie na oscarovej vojnovej snímke Dunkirk (2017). Ketilsson má na konte aj supervíziu špeciálnych efektov na filmoch Prometheus (2011) Ridleyho Scotta, Thor: Temný svet (2012) a Transformers: Posledný rytier (2017). Podieľal sa aj na islandskej časti natáčania Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) režírovanej J.J. Abrahmsom a Rouge One: A Star Wars Story (2016).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite