Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kalligram pod Absyntom

.anton Vydra .kultúra

V knižnom svete je to nepochybne udalosť. Absynt pod seba preberá aktivity známeho vydavateľstva Kalligram.

Kalligram pod Absyntom anton vydra Prvým počinom, do ktorého sa nový absyntovský Kalligram púšťa, bude edícia Skica pod taktovkou Juraja Čorbu.

v minulosti patrilo vydavateľstvo Kalligram medzi silné značky na knižnom trhu. Vďaka tomuto vydavateľstvu sme sa mohli viacerí zoznámiť s množstvom dobrých kníh a s ich výnimočnými autormi: najmä v oblasti humanitných a spoločenských vied. Vychádzalo tam veľa prekladov klasických diel, historické knihy, ale aj pôvodné diela slovenských autorov. Potom však prišli nemalé problémy a Kalligram čoraz viac prestával hrať v tejto oblasti prvé husle. Meno však ostalo zapamätateľné.

To, že sa o vzkriesenie tejto značky pokúsia práve ľudia z Absyntu, je viac nádejou pre dobré knihy než pre samotný Kalligram. Je to viac než záchranná akcia, skôr ide o vytvorenie celkom nového priestoru na kontinuitu vydávania určitého typu kníh. „S vydavateľom Lászlóm Szigetim,“ píše Filip Ostrowski z Absyntu, „ktorý stojí za kultovým vydavateľstvom Kalligram, sme sa dohodli na používaní značky Kalligram a zaviazali sa, že vytvoríme nový edičný program, ktorý bude nadväzovať na tradície a odkaz pôvodného vydavateľstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite