Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj kniha je tvrdý darček

.elena Akácsová .kultúra

Pár mojich knižných tipov pre tých, čo nakupujú darčeky na poslednú chvíľu a v kníhkupectve.

Aj kniha je tvrdý darček Elena Akácsová

neviem, kde som celé roky žila, ale ku mne sa nikdy nedostala informácia, že mäkké darčeky (rozumej ponožky, čiapky a vôbec oblečenie) sú fuj a tvrdé darčeky (krabice s čímkoľvek, najlepšie s hračkami) sú super. Až tento rok sa to na mňa vyvalilo nezávisle asi zo štyroch rôznych strán, pričom tá najvtipnejšia je, samozrejme, skladba od Saténových rúk Tvrdý darček, ktorá vznikla pre časopis Bublina, plný dobrých vecí pre deti. Našťastie zobrali na milosť knižky. O čom? To je jedno. Spievajú oni. Mne to jedno nie je, a tak k odporúčaniam osobností, ktoré sme oslovili do našej výročnej ankety Kniha roka, prikladám zopár mojich osobných tipov na dobré knižné príbehy. 

peter Hoeg: Efekt Susan (Slovart, 2017) 

Najlepšia prekladová beletria, ktorú som v tomto roku čítala, od autora bestselleru z roku 1992 Cit slečny Smilly pre sneh. Hlavná hrdinka má čudnú vlastnosť, že všetci pri nej majú neprekonateľnú potrebu sa jej zveriť a hovoriť čistú pravdu. Záver knihy, je podobne ako slečna Smilla, na mňa trošku moc svetovládno-konšpiračný, ale inak je to vtipné, múdre, napínavé a čo je najdôležitejšie, hoci knihu písal muž, hlavnej hrdinke – matke, manželke, vedkyni - veríte všetko, čo hovorí. (Tu recenzia Mária Gešvantnera). 

richard Price: Sráči (Paseka, 2017)

Na iliteratura.cz túto knihu vyhlásili za detektívku roka a policajný román par excellence. Nepotrestaní zločinci začínajú zomierať a policajt podozrieva bývalých kolegov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite