Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Para, Sendreiovci a Moyzesovo kvarteto vystúpia na 4. ročníku Doma Dobre

.sponzorované .kultúra

Vážny, krásny, živelný i temperamentný bude 4. ročník podujatia Doma Dobre. Postarajú sa o to skvelí hudobní hostia: Moyzesovo Kvarteto, Sendreiovci & Kokavakere Lavutara a Para.

Para, Sendreiovci a Moyzesovo kvarteto vystúpia na 4. ročníku Doma Dobre para Para pred týždňom oslávila 22 rokov od prvého koncertu. Túto jeseň ich povesť top koncertnej kapely potvrdilo spoločné turné so Slobodnou Európou.

v spolupráci s Nota Bene uvedieme knihu Daniela Pastirčáka Starec a dieťa a Fero Guldan na mieste namaľuje obraz, ktorý si domov odnesie jeden z návštevníkov koncertu. V nedeľu 10. decembra budú v nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul aj besedy na témy súvisiace s bezdomovectvom. Vstup na koncert je podobne ako po minulé roky bezplatný. Dobrovoľným príspevkom ale môžete pomôcť ľuďom bez domova.

Program sa začne o druhej popoludní vystúpením azda nášho najznámejšieho a najoceňovajšieho komorného súboru s vyše 40-ročnou históriou – Moyzesovho Kvarteta. Na jeho čele stál až do svojej smrti Stanislav Mucha, ktorého v roku 2015 nahradil Jozef Horváth, koncertný majster Slovenskej filharmónie. Ďalšími členmi súboru sú František Török (2. husle), Alexander Lakatoš (viola) a Ján Slávik (violončelo). Tešiť sa môžete na najhranejšiu slovenskú skladbu orchestrami v zahraničí „Musica slovaca“ od Ilju Zeljenku, skladby Mariána Vargu a ďalšie diela. 

Po nich zahrajú Sendreiovci & Kokavakere Lavutara. Túto živelnú kapelu zdobí emotívny prejav plný typických rýchlych virtuóznych ozdôb a bohatých rómskych harmónií.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite