Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rex nestačí

.denisa Gdovinová .kultúra .zásah

Pamätám si, keď v našich televíziách bežal rakúsky Komisár Rex. Ako rezervovaná deviatačka som sa vrátila zo školy, zapla telku a odďaľovala domáce úlohy.

doteraz si pamätám pochmúrnu atmosféru, ktorú o pol tretej poobede dokázala vyčarovať iba nemecká detektívka. S ozajstnými mŕtvolami a upršaným Berlínom. Kult psieho kommissara existoval už od roku 1994, stačilo, že rakúski tvorcovia priradili psovi ľudské vlastnosti. Každý nemecký ovčiak sa tak volal Rexo, tak ako každá kólia Lassie a každý bernardín Beethoven. Otázka však znie – chceli by ste si pozrieť poľskú Lassie? Alebo ruského Beethovena? A čo slovenského Rexa?

Ja som to skúsila a možno až príliš nadšená som si pustila slovenskú verziu môjho detského „guilty pleasure”. No rýchlo som zistila, že zápletka je žalostne priamočiara a vrahom je prvá postava, ktorá sa zlomyseľne zahľadí mimo kamery. Napríklad tretia časť sa dá zrhnúť rýchlo: Policajtom utečie väzeň, vyberie sa po vzácny kufrík skrytý pod kostolným oltárom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite