Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Minirecenzie

.kultúra .minirecenzie

KNIHA David Llorente: Miluji Tě, protože mně živíš • FILM Kráľ Belgičanov • HUDBA Chris Robinson Brotherhood: Barefoot In The Head

KNIHA David Llorente: Miluji Tě, protože mně živíš (Argo 2017)

„Sériový vrah neví, co je empatie: sériový vrah své oběti považuje za věci: má je za předměty, nikoli za živé bytosti: svých skutků nikdy nelituje,“ tak sa začína román španielskeho autora Davida Llorenteho. Román – sonda do konania a premýšľania sériového vraha sa vyvíja od začiatku vzniku jeho perverzných chúťok, cez dokonalé vraždy, obrovskú publicitu až po... to čitateľovi vopred neprezradíme. Nie je to však len príbeh tejto jednej postavy, Llorente znalecky opisuje život v madridskej štvrti Carabanchel, štvrti, ktorú nenájdete v turistických bedekroch, štvrti, ktorej by ste sa radšej vyhli, štvrti, ktorú má istotne každé väčšie mesto. Plnej chudoby, zločinu, drog a nešťastných osudov. Píše dychtivo, zúrivo, rôzne roviny románu sa striedajú po niekoľkých vetách, takže najskôr sa pri čítaní trocha strácate, ako vo štvrti, ktorú nepoznáte, no postupne zachytíte tempo, spoznávate zákutia a uličky a ste v príbehu ako doma. Takisto spoznávate jednotlivé postavy a ak vám niektorá začne byť len trošilinka sympatická, Llorente ju v momente zrazí na zem.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite