Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kolotoč Crash

.filip Olšovský .kultúra .zásah

Rozdiel medzi čírou radosťou a zničujúcou frustráciou ešte nikdy nebol taký malý. Stačí byť narodený niekedy v prvej polovici deväťdesiatych rokov, mať doma hraciu konzolu Play Station 4 a nejakých štyridsať eur. 

po rozhodnutí zainvestovať na staré kolená do zremastrovaného Crasha Bandicoota je potom emocionálny kolotoč už len otázkou niekoľkých minút. Stačí spustiť hru a on sa objaví, sľubujem.

To najlepšie príde hneď na začiatku. To keď sa na obrazovke zjaví intro, v ktorom starý rozpixelovaný Crash skočí do tajomného stroja a vyjde z neho vo viditeľne vylepšenom rozlíšení. Je v tom neskutočná nostalgia za starými časmi, keď sme poobedie čo poobedie bez dychu sledovali na STV tých šťastlicov, ktorí mali doma „tlačicový“ telefón a dokázali sa ním dovolať do Maxihry, kde si mohli Crasha zahrať. Zároveň je v tom aj nadšenie, ktoré sme zažívali, keď Crash na Play Station dorazil aj do našej detskej izby a my sme mali jeho osud prvýkrát vo vlastných rukách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite