Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: The Drums – Abysmal Thoughts

.filip Olšovský .kultúra

Za pár rokov si prešli zrýchlenou verziou udalostí z Bolo nás jedenásť. Zo štvorice zostal iba jediný kamarát, úbohý frontman Jonny Pierce. Do štvrtého albumu The Drums (či The Drum?) sa napriek tomu pustil s plnou vážnosťou.

.recka týždňa: The Drums – Abysmal Thoughts

na začiatku boli štyria a hudobný svet z nich bol celý paf. Hoci boli spoza oceánu, zneli ako oživení The Smiths – oblečením, zvukom aj textami, v ktorých kombinovali utrápenosť s plážovými melódiami. Na prvý pohľad vyzerali, že tú melancholickú odtrhnutosť od tohto tisícročia iba hrajú, ale nebola to pravda. Zakladajúci členovia Jonathan Pierce a Jacob Graham sa naozaj spoznali na biblickom tábore a svoju kapelu, do ktorej prizvali aj ďalších dvoch členov, vždy brali ako čosi viac, než len príležitosť skladať hudbu. 

Aj preto ich debutový album nebol iba o jednom hite (hoci singel Let's Go Surfing asi poznajú aj tí, ktorí o The Drums nikdy nepočuli), ale o celej kolekcii vyzretých hudobných nápadov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite