Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hra o Silvovi

.františek Mikloško .kultúra .zásah

Bola to myšlienka predošlého riaditeľa Činohry SND Štefana Bučka, urobiť z recepčnej sály na štvrtom poschodí nového SND Modrý salón, malé činoherné divadlo.

túto myšlienku realizoval až Roman Polák, terajší riaditeľ Činohry. Na scéne sa tvorí, diskutuje a prezentuje, diváci sa stretávajú s divadelníkmi, poéziou, literatúrou či hudbou. A uvádzajú sa tu komorné hry. Slovo Válkovo, o dilemách ministra kultúry a básnika pri pohľade z hotela Carlton na Sviečkovú manifestáciu, Leni o kontroverznej Leni Riefenstahlovej, dvornej režisérke Adolfa Hitlera, a najnovšie Nepolepšený svätec o vyšetrovacej väzbe a väzení Silvestra Krčméryho. 

Hru o tomto katolíckom väzňovi svedomia napísal evanjelik Ľubomír Feldek. Režíroval Kamil Žiška. Hrajú dvaja hosťujú herci Richard Autner ako vyšetrovateľ, spoluväzeň, diabol, dozorca a Matej Marušin ako Silvester Krčméry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite