Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

El Padre Jorge

.anton Vydra .kultúra .zásah

Nie je to prvý a zaiste ani posledný film o pápežovi Františkovi. Nie je síce ani ten najlepší, no zároveň ani neuráža vkus diváka. A v niečom je aj zaujímavý.

film je postavený na príbehu mladej španielskej novinárky Any. V roku 2005 sa vo Vatikáne koná konkláve, z ktorého vzíde ako pápež Benedikt XVI. Ana je v tom čase tehotná a uvažuje o interrupcii. Jej šéfka ju vyšle do Vatikánu a ona tam náhodou cestuje spolu s vtedy ešte málo známym kardinálom Bergogliom. Odvtedy sa poznajú a odvtedy sa film prerývane vracia k ich spoločným stretnutiam a tiež k udalostiam z kardinálovho života, až kým sa nestal v roku 2013 pápežom.

Argentínsky režisér Beda Docampo Feijóo sa rozhodol pre jednoduché riešenie: film nakrútil podľa životopisnej knihy. Napísala ju vatikanistka Elisabetta Piqué, volá sa František: život a revolúcia a v roku 2015 vyšla aj v slovenskom preklade. Filmová Ana je vlastne sama autorka knihy, ktorú stvárnila argentínska herečka Silvia Abascal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite