Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minirecenzie

.kultúra .minirecenzie

KNIHA Marina Stepnovová: Bezbožná ulička; KOMIX Tomáš Prokůpek a Martin Foret: Před komiksem; HUDBA David Bowie: No Plan;

KNIHA
Marina Stepnovová: Bezbožná ulička (Slovart 2017)

Nikdy nie je neskoro. Platí to pre každého, nech robí čokoľvek, kdekoľvek a s akýmikoľvek pohnútkami. A ani klasický manželský trojuholník nemusí byť až taký klasický. Ruská spisovateľka Marina Stepnovová dokázala aj tieto ošúchané témy napísať krásnym a silným jazykom, jazykom, ktorý pozná veľkú ruskú dušu i drsné ruské reálie. Marina sa narodila v bývalom Sovietskom zväze, ktorý sa v jej mladosti zmenil na veľké Rusko. A dokonale túto historickú zmenu zakomponovala do osobného príbehu lekára Ivana Ogariova, ktorý až po štyridsiatke precitne. Na vlastnej koži prežíva staré aj nové pomery, kde najskôr panovala apatia, a potom prišla na rad frustrácia. A s nimi všetko, čo dokáže mladému človeku zničiť ambície, zakaliť sny, zmeniť plány. Nasmerovať život niekam, kde to vlastne vôbec nechcel. V práci, z ktorej vyprchala všetka vášeň, i vo vzťahoch, ktoré sa stávajú len nudnou a povinnou jazdou. Marina je ročník 1971, tiež má po štyridsiatke. Možno práve preto píše presne a uveriteľne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite