Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oplatilo sa 2016: Slovenské skladby roka

.peter Bálik .filip Olšovský .kultúra

Väčšia časť zaujímavých domácich albumov vyšla až v druhej polovici roka. Najmä na nich, ale aj na skorších releasoch sme našli domáce songy, ktoré nás tento rok zaujali najviac.

Oplatilo sa 2016: Slovenské skladby roka Boris Németh Slovenská kapela The Ills, pre ktorú bol rok 2016 rozhodne najlepším.

Toto je osem skladieb, ktoré považujeme za to najlepšie z tohtoročnej slovenskej tvorby:

billy Barman: Sloboda

Keď sa Billy Barman vykašlú na textársku priamočiarosť a so songom sa pohrajú o poznanie dlhšie, odrazu dokážu ponúknuť zaujímavé počúvanie. Minuloročný prvý singel z nového albumu Dýchajúce obrazy, nazvaný Mladým chýba vojna, bol skvelým príkladom. O rok mladšia Sloboda je v mnohom podobná. Viac než textom zaujme majestátnou produkciou a v tomto prípade aj zaujímavým videoklipom.


elections in the Deaftown: Strangers

Prvým albumom zaujali, no po čase sa zaradili do zástupu nových gitaroviek, medzi ktorými je náročné rozlišovať. V uplynulom roku odohrali zopár koncertov a nahrali klip, no inak skôr mlčali. Potom však pár týždňov pred koncom roka prišli so songom, ktorý je akoby z iného sveta. Geniálna melódia, prvotriedna produkcia a prísľub, že ak bude nasledujúci album aspoň spolovice taký dobrý ako Strangers, Elections in the Deaftown si už nikto s inou kapelou nepomýli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite