Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohoda si z nás robí žarty

.filip Olšovský .kultúra

Trenčiansky festival Pohoda dnes ohlásil viacero noviniek na nadchádzajúci ročník. Väčšinu z nich spája spoločný znak – neberú sa príliš vážne.

Pohoda si z nás robí žarty Retna/Avalon/Uppa entertainment/profimedia Saac Holman a Laurie Vincent, členovia punkovej kapely z Kentu Slaves, ktorých uvidíte na budúcoročnej Pohode.

na pódiu vyzerajú ako Pat a Mat. Prvý, ten na pohľad jednoduchší, hrá na gitare. Druhý, o hlavu nižší, a tak od druhej pesničky zvyčajne polonahý, spieva a hrá na bicích. Máloktorý song je dlhší ako štyri minúty. Všetko je hlučné, agresívne a na pohľad krčmovo primitívne. No všetko je to len ironická forma, ktorou Slaves reagujú na prekombinovanú produkciu okolo seba. Naživo sú skvelým zážitkom, ktorý treba vidieť skôr, kým mu odíde energia aj chuť robiť si zo seba srandu. Napríklad na budúcoročnej Pohode.

Zatiaľ čo výnimočnosť Slaves tkvie primárne stále v hudbe, ďalšie meno, ktoré dnes tím Pohody zverejnil, si takmer celú svoju popularitu založilo na irónii. Ylvis sú Youtube fenoménom, ktorý pôvodne vznikol iba ako vedľajší hudobný projekt bratov Ylvisåkerovcov z Nórska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite