Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

The Golden Grass na Slovensku

.peter Bálik .kultúra

Na Slovensku vystúpi tento týždeň dvakrát skupina The Golden Grass z New Yorku. Skvelé rockové trio, ktoré vychádza z hudby 60. a 70. rokov.

The Golden Grass na Slovensku pressfoto/The Golden Grass

ich hudba znie ako keby ste skrížili kalifornskú hippie scénu zo šesťdesiatych rokov s ťažkotonážnymi gitarovými rifmi Black Sabbath.

Newyorskí The Golden Grass prichádzajú opäť na Slovensko, kde zahrajú dva koncerty – 19. mája v trenčianskom Lúči a o deň neskôr v bratislavskej Fuge.

Trio založili v roku 2013 veteráni newyorskej rokenrolovej scény, bubeník Adam Kriney a gitarista Michael Rafalowich, ktorí hľadali v hudbe niečo nové a svieže. Kapela vylučuje, že názov má niečo spoločné s drogami, toto pomenovie našli v jednej z obskúrnych Tolkienových kníh o Stredozemi.

The Golden Grass ovplyvnila hlavne zbierka platní ich rodičov. „Naše korene sú v hudbe, ktorá vznikla od polovice 60. do polovice 70. rokov. Máme radi psychedelickú hudbu, soul, mod, hardrock a džez z toho obdobia, menovite Mighty Baby, Moby Grape, Manassas, Mahavishnu Orchestra, Magma, Milesa Davisa, The Move alebo Mountain,“ vysvetľuje kapela pre .týždeň.

The Golden Grass doteraz vydali dva radové albumy. Posledný Coming Back Again vychádza práve v týchto dňoch. Skupina je súčasťou veľkej vlny kapiel, ktoré čerpajú zo zlatej éry rocku, zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Noval však dodáva, že to nie je žiadny revival: „Hudba skupiny The Golden Grass vznikla v roku 2013. Robíme len hudbu, ktorú by sme sami chceli počuť.“

Vystúpenia sa uskutočnia v rámci cyklu Psychosmic Rock. Ako predkapely sa predstavia rakúske partie Fat Fingers a Choke on Me.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite