Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cez ploty

.fedor Gál .matej .kultúra

V spolupráci s vydavateľstvom Absynt prinášame krátku ukážku z knihy rozhovorov Fedora Gála s mladým národným socialistom „Matejom“ Cez ploty. Kam ich posunul dialóg?

Cez ploty

dobrý deň, pán Gál,

chcel by som sa opýtať na konšpiračné teórie vo Vašom živote :). Tak také dve hlavné, ktoré sa prevalili a ktoré ste chtiac-nechtiac museli zaregistrovať, by ma zaujímali.

Takže, kedy a za akých okolností Vám došlo, že masaker v Katynskom lese nespáchali Nemci? Kedy a za akých okolností Vám došlo, že banderovci neboli fašistickí sluhovia, ktorí chceli rozbiť ľudovodemokratickú ČSR? (Mám ešte zopár, ale tie sú zväčša úplne vojenské, no toto asi Vaša parketa nebude a podľa dislokácie mechanizovaných zborov prípravu ofenzívy neodhalíte.)

A azda najdôležitejšia otázka – máme teraz ten civilizačný zápas (teda hlavne v médiách) a zovšadiaľ sa valia výzvy na obranu euroatlantickej judeo-kresťanskej civilizácie. Tak mi teda povedzte, čo máme také výnimočné MY, že sa za to oplatí zomrieť. Kvôli čomu by ste na tie barikády liezli?

Čo táto spoločnosť ponúka ako POZITÍVNU HODNOTU, za ktorú by sa oplatilo umrieť? (A vedzte, že ochranu pred násilnou smrťou a ochranu vlastného majetku považujem za buržoázne hodnoty – to sa nájde kdekade a to, že neodsekávame hlavy a nebičujeme ženy a nebijeme buzíkov, nie sú pozitívne hodnoty – je to vyhraňovanie, porovnávanie.)

Takže 1,5 miliardy nasratých moslimov vie, za čo pokojne umrie, Rusi tiež vedia, za čo pokojne umrú, komunisti, fašisti detto. Za čo má umrieť Európan?

Matej

P. S. Ako to vidíte v internetových diskusiách, tak to je aj v skutočnosti – ľudia sú zväčša polodebilné hysterky – stretol som sa so skupinou ľudí, ktorá si myslí, že celý holokaust je habaďúra, a nereaguje ani na dôkazy o operácii Reinhard, prípadne na dôkazy o vraždení na východnom fronte... ani keď to potvrdí David Irving. Pre Vás to bude stará, známa vec, ale pre mňa to bol trochu šok a zároveň to bolo veľmi podnetné na rozmýšľanie o tom, do akej miery za to môže inštitucionalizácia holokaustu, do akej miery za to môže to nechutné patetické rozmazávanie na emocionálnej úrovni, do akej miery za to môže ľudská hlúposť, pohodlnosť, nenávisť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite