Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neodolateľný soundtrack anglického juhu

.filip Olšovský .kultúra

Presne pred piatimi rokmi vznikla jedna z najpodarenejších turistických kampaní. Dodnes nestratila ani kúsok zo svojho šarmu. Možno preto, že vôbec nebola turistickou kampaňou.

Neodolateľný soundtrack anglického juhu Tom Oldham/profimedia Marec 2011: Metronomy krátko pred vydaním albumu The English Riviera. Zľava Joseph Mount, bubeníčka Anna Prior, gitarista Oscar Cash a basák Gbenga Adelekan.

anglické pláže sú chladné a špinavé. Kúpu sa v nich len tí otužilí či potužení. A vrcholom estetiky celého južného pobrežia je Brighton so svojím vyhoreným mólom, pred ktorým sa vo svojom čiernom aute premáva jeho naslávnejší rezident s ešte černejšími vlasmi. Tento obraz platí dlhé roky a snažiť sa ho zmeniť nemá veľký zmysel. Napriek tomu sa o to presne pred piatimi rokmi niekto pokúsil. Niekto, od koho by to čakal len málokto.

Joe Mount bol odmalička introvert. Ako spomína v rozhovore pre magazín NME „často chodil na párty, kde všetci jeho kamaráti skúšali drogy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite