Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lemmy: Žiadny koncept

.rudi Rus .kultúra

Rozhovor k novému albumu Motörhead bol naozaj ťažkým pôrodom. Telefonický pokus s gitaristom Philom Campbellom narazil na technické problémy a miernu indisponovanosť spovedaného.

Lemmy: Žiadny koncept Emma Svenson/profimedia 10. júl 2010: Lemmy Kilmister, hudobník kapely Motörhead, počas koncertu na Getaway Rock Festival vo švédskom Gavle.

Keď sa už zdalo, že zúfalý pokus so zaslanými otázkami skončí stratený v útrobách kolosu EMI, prišiel jedného rána z pražskej pobočky vydavateľstva ako blesk z jasného neba mail s odpoveďami od samotného Lemmyho. Rozkošná je už len tá predstava Mr. Kilmistera skláňajúceho sa nad wordovým dokumentom vo svojom počítači. Nestarnúci rockeri s prehľadom zvládajú aj modernú techniku.

aká je tvoja vlastná definícia dobrého albumu od Motörhead?

Nič také nikdy neplánujeme ani nemáme v hlavách, keď ideme do štúdia. Jednoducho sa to musí stať. Výsledok je potom vždy Motörhead. Práve to je tá definícia.

ako by si opísal evolúciu vašich skladieb? Ako vzniká skladba od Motörhead? Čo prichádza ako prvé a ako sa to celé vyvíja?

Jednotlivé naše party vždy nahrávame separátne. Najskôr bicie, potom gitaru a basgitaru, nakoniec vokály.

je ironické, že album s názvom The Wörld Is Yours znie naozaj tvrdo, nadupane, niekedy priam temne – ako práve v mojej obľúbenej skladbe Brotherhood Of Man. Kto je vlastne zodpovedný za finálny výsledok? Od čoho závisí, aký zvuk bude mať váš nový album?

Prečo hovoríš, že je to ironické? Ako by mal album znieť podľa názvu? Vieš, svet naozaj nie je náš. A ako som už spomínal, všetko to prichádza úplne prirodzene v procese tvorby a nahrávania. Nikdy nemáme koncept.

.keď sa už bavíme o zvuku, ako ste spokojní s nahrávaním u Dava Grohla v jeho štúdiu 606?
Jeho štúdio sme využili už pri nahrávaní bicích pre album Motörizer.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite