Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lemmyho zabila smrť

.peter Bálik .kultúra

Killed By Death. Tak sa volá jedna zo slávnych piesní Motörhead. Smrť si nakoniec prišla aj po autora pesničky – Lemmyho Kilmistera.

Lemmyho zabila smrť Joel Ryan/Invision/AP/SITA 26. jún 2015, Glastonbury: Lemmy Kilmister počas koncertu Motörhead na festivale v anglickom Glastonbury.

jeho kapela mala v polovici februára vystúpiť v Bratislave. Bohužiaľ už k tomu nedôjde. Lemmy Kilmister, spevák hardrockovej kapely Motörhead, zomrel v pondelok vo veku 70 rokov.

Lemmy Kilmister, vlastným menom Ian Fraser Kilmister, sa narodil 24. decembra 1945 v anglickom Bursleme. Keď v polovici šesťdesiatych rokov videl koncert The Beatles, rozhodol sa, že sa stane hudobníkom. Jeho pôvodným nástrojom bola gitara, no do sveta šoubiznisu sa najprv dostal ako „bedňák“ Jimiho Hendrixa.

V roku 1972 sa stal členom psychedelickej hardockovej skupiny Hawkind, no o tri roky neskôr ho odtiaľ vyhodili – za lajdáctvo a drogy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite