Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oplatilo sa 2015: Hudobné videoklipy

.redakcia .kultúra

Posledný diel našej hudobnej rekapitulácie uplynulého roka sme venovali videoklipom. Nasledujúca zostava sa nám spomedzi všetkých hudobných videí roka 2015 páčila najviac.

Oplatilo sa 2015: Hudobné videoklipy youtube.com Záber z klipu What Went Down od britských Foals - hudobné stelesnenie hlbokej existenciálnej filozofie.

Asenth: Posledný deň

Začínajúca bratislavská skupina Asenth sa po vydaní debutového EP-čka rozhodla staviť aj na kvalitný videoklip. Bez podpory vydavateľstva sa ich finálny produkt naozaj môže považovať za pozoruhodný počin. Všetky filmárske náležitosti zvládnuté na výbornú, rovnako ako herecké výkony postáv a hlbší dej striedaný efektnými zábermi kmitajúcej pätice hudobníkov v historickom prostredí zanedbaného kaštieľa. .kk


Battles: The Yabba

Mladému dievčaťu sa na prste točí basketbalová lopta a keď sa zadíva na kameru, režisér Roger Guardia sa rozhodne záber priblížiť na detail otáčajúcej sa lopty. Odvtedy sa videoklip neprestane otáčať. Musí byť ťažké vytvoriť klip pre inštrumentálnu kapelu. Väčšina režisérov ide ľahšou cestou a vymyslí príbeh, v ktorom je hudba už len „podmazom“. No Roger Guardia dokonale pochopil žáner math rocku a vo videu prepojil pravidelné a na sebe navrstvené hudobné linky s presne rovnakými scénami. A pridal španielsku surreálnosť – napríklad, keď si bubeník len tak, bez varovania, vytláča pomaranč. Obľúbená scéna. .dg


Everything Everything: Regret

Tento rok azda nevznikla lepšia popová pieseň. Regret je hypnotizujúcim chorálom, ktorý vás donúti spievať už po druhom opakovaní svojho jednoslovného refrénu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite