Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oplatilo sa 2015: Obaly albumov

.redakcia .kultúra

Neodmysliteľnou stránkou hudobných albumov sú aj ich prebaly – takzvané artworky. V uplynulom roku naše oči najviac potešili tieto.

Oplatilo sa 2015: Obaly albumov Photoshot/profimedia 16. máj 2015: Škótska formácia Belle and Sebastian počas koncertu v anglickom Newcastli.

Battles: La Di Da Di
(Warp Records)

Na septembrovom koncerte v Prahe ho roznášali zhmotnený. Na táckach boli do seba naskladané banány a melóny, ktoré odkazovali na plagát koncertu, ako aj na celkový vizuál najnovšieho albumu amerických Battles. „Chcel som pomocou rôzneho jedla napodobniť proces, akým vznikajú našej skladby,“ vysvetlil zaujímavú kompozíciu gitarista a autor idey artworku kapely Dave Konopka. Svoj úmysel splnil s pomocou fotografky Lesley Unruh na sto percent. Matematicky presné a komplikovane vyskladané songy Battles stelesňujú zátišia s pestrofarebným ovocím dokonale. .fo


Belle & Sebastian: Girls In Peacetime Want to Dance
(Matador)

Najprv si prečítate názov albumu. Potom sa zadívate na jeho prebal a máte pocit, že inak ani vyzerať nemohol. Presné namiešanie vážnej témy a miernej irónie v nenápadnom celku, ktorý patril k prvým výraznejším hudobným počinom práve sa končiaceho roka. .fo


Bon Jovi: Burning Bridges
(Mercury Records)

Väčšina kapiel, ktoré si svoju najväčšiu slávu odkrútili v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, sa s albumovými novinkami prihlási raz-dvakrát za desaťročie. Bon Jovi nás za poslednú dekádu zásobili piatimi plnohodnotnými LP (šiesta je plánovaná na rok 2016).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite