Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrela legenda grungeu

.peter Bálik .kultúra

Scott Weiland, niekdajší frontman americkej skupiny Stone Temple Pilots, zomrel vo veku 48 rokov. Jeho telo našli vo štvrtok v tourbuse pred koncertom jeho kapely The Wildabouts.

Zomrela legenda grungeu Isaac Brekken/AP/SITA 4. November 2011: Scott Weiland počas koncertu Stone Temple Pilots v americkom Las Vegas.

scott Weiland sa preslávil ako člen Stone Temple Pilots. Kapela vznikla v roku 1989 v San Diegu po koncerte kapely Blag Flag, na ktorom sa Weiland zoznámil s gitaristom Robertom DeLeom. Keď začiatkom deväťdesiatych rokov prerazila Nirvana a zobrala zo sebou celú grunge scénu zo Seattlu, našlo sa miesto aj pre Stone Temple Pilots, ktorí síce pochádzali zo slnečnej Kalifornie, no hrali podobnú tvrdú gitarovú hudbu, vychádzajúcu z podobných vzorov. Kapele sa ušla kritika, že kopíruje grunge scénu, no Stone Temple Pilots na ňu odpovedeli najlepším spôsobom – silnými pesničkami. Ich prvé štyri albumy boli nakoniec platinové a kapela vyprodukovala viacero veľkých hitov ako Plush, Vaseline alebo Interstate Love Song.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite