Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kasparov vyzýva zastaviť Putina

.anton Vydra .kultúra

Niekoľkonásobný majster sveta v šachu a opozičný kritik Vladimira Putina a jeho politického pôsobenia v Rusku napísal ostrú knihu o ruskom diktátorovi.

Kasparov vyzýva zastaviť Putina James Watkins/Wenn/profimedia Garri Kasparov ukazuje, že si je vedomý politickej situácie nielen v Rusku, ale aj v okolitých krajinách.

Winter Is Coming s podtitulom Why Vladimir Putin and the Enemies of the Free World Must Be Stopped je silným politickým apelom. Kniha nie je len historickým opisom udalostí posledných rokov z pohľadu kritika putinovského režimu, ona je doslova výzvou zastaviť ďalšie pôsobenie Vladimira Putina nielen na ruskú politiku, ale v širšom zmysle aj na medzinárodnú politickú situáciu. Kasparov to vyjadruje lapidárne: „Najlepší dôvod, prečo sa dnes angažovať v zastavení Putina, je až brutálne jednoduchý: zajtra bude už iba horšie.“

Kniha je silným sugestívnym rozprávaním, v ktorom Garri Kasparov ukazuje, že si je dobre vedomý politickej situácie nielen v Rusku, ale aj v okolitých krajinách. Hoci sa kniha zaoberá viacerými historickými udalosťami, prím v nej predsa len hrá Vladimir Putin, pochopený ako diktátor.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite