Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zaujímavé divadlo. Ale najlepšie?

.juraj Kušnierik .kultúra

V nedeľu boli vo veľkej sále Činohry SND odovzdané Dosky za minulú divadelnú sezónu. Inscenáciou sezóny sa tak stal Mojmír II. alebo Súmrak ríše. Zaujímavé rozhodnutie.

Zaujímavé divadlo. Ale najlepšie? Marko Erd/SITA Rastislav Ballek preberá Dosku za najlepšiu réžiu.

divadelné Dosky sa rozdávali dvadsiaty raz, prvýkrát na „prvej scéne”, teda v Slovenskom národnom divadle. Účastníci slávnostného večera boli, zdá sa, spokojní a spokojní boli určite aj inscenátori hry Mojmír II. alebo Súmrak ríše, ktorá zo siedmich nominácií získala päť dosiek, ktoré znamenajú (slovenský divadelný) svet.

Naozaj znamenajú?

Dosky sú zvláštnou cenou: udeľuje ich niekoľko málo divadelných kritikov, teoretikov a publicistov (tento rok ich bolo 36), pričom nie je úplne isté, či títo hodnotitelia skutočne videli všetky inscenácie profesionálnych slovenských divadiel v danej sezóne. V kuloároch sa má za to, že čím bližšie je vaše divadlo Bratislave, tým väčšiu šancu má na to, že si ho hodnotitelia všimnú. No možno, že sú to len klebety tých, ktorých Dosky míňajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite