Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudba uprostred augusta

.juraj Kušnierik .kultúra

Sziget, Grape, Zvuk for Štiavnica či Live Festival v Krakove, ale aj pár zaujímavých koncertov v Bratislave alebo vo Viedni. To všetko uprostred augusta.

Hudba uprostred augusta Victor R. Caivano/AP/SITA Britská kapela Foals vystúpi hneď na troch z našich odporúčaných augustových udalostí.

Egyptian Project, 13. augusta, Nu Spirit Club

Egyptian Project tvoria francúzski a egyptskí hudobníci, ktorí vydávajú svoju hudbu vo vydavateľstve Six Degrees v San Franciscu. Tradičné nástroje, trochu elektroniky a najnovšie vraj aj egyptská gypsy speváčka. Egyptian Project v júli vystúpili na festivale WOMAD, ktorý založil Peter Gabriel a v Bratislave sa zastavia cestou na Sziget. Vzrušujúca hudba plná exotických zvukov, pri počúvaní ktorej nie ste nikdy ďaleko od tanca.


Grape, 14. – 15. august, Letisko Piešťany

Tohtoročný Grape môže byť právom hrdý na skvelý line up: Foals, José González, Mø, Sellah Sue, The Maccabees, Netsky – a to sú len tie najväčšie mená. Foals postupne vypúšťajú pesničky z nového albumu (a sú výborné), José vydal album Vestiges & Claws pred pár mesiacmi, s MØ sme sa rozprávali v januári v Groningene a vyzerala v špičkovej forme, ďalší headlineri sú na tom podobne.


Sziget, 10.- 17.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite