Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Silný debut z Kvetoslavova

.peter Bálik .kultúra

Album Flowerville od slovenskej skupiny Queer Jane je v posledných rokoch jedným za najlepších a najzaujímavejších debutov na slovenskej scéne.

Silný debut z Kvetoslavova Soňa Maletz

Trojica hudobníkov pod vedením speváka a skladateľa Vlada Nosáľa si ho nahrala a vydala úplne sama. Aj preto má jedenásťpesničková nahrávka domácky zvuk, ktorým týmto, na prvý pohľad obyčajným pesničkám dáva správnu atmosféru. Piesne na Flowerville sú svieže, čo isto súvisí s ich mladým vekom, ale keď sa započúvame, objavíme veľký talent na silné pesničky a výrazné melódie.

Autorom všetkých skladieb na Flowerville je spevák, gitarista a skladateľ Vlado Nosáľ, podľa ktorého je debut ľahký a príjemný najmä preto, že vznikal v uvoľnenej atmosfére. „Od začiatku nebolo jasné, kam to všetko pôjde. Vedeli sme len, že chceme spraviť album na spôsob Dylanových Basement Tapes s otvorenými oknami a psom ležiacim na podlahe. Začali sme ho nahrávať v našej skúšobni, potom som ho dorobil doma v mojej izbe,“ spomína 22-ročný spevák a gitarista Vlado Nosáľ.

Queer Jane: Indie Vodka

Skupina Queer Jane, kde okrem neho hrá bubeník a vokalista Adam Jánoš a basgitarista Lukáš Valter, vznikla v roku 2012. Pomenovala sa podľa slávnej Dylanovej pesničky Queen Jane Aproximately z albumu Highway 61 Revisited.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite