Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo nás čaká v hudbe na jeseň?

.peter Bálik .kultúra

Pomaly sa nám začína zapĺňať vydavateľský kalendár nových hudobných titulov. O priazeň svojich fanúšikov sa pobijú nové albumy od Davida Gilmoura, Keitha Richardsa, Iron Maiden, Beirut alebo The Libertines.

Čo nás čaká v hudbe na jeseň? Martin Meissner/SITA/AP

Najviac pozornosti púta novinka niekdajšieho člena Pink Floyd Davida Gilmoura, ktorý v septembri vydáva nový album Rattle That Lock. Fanúšikovia majú Gilmourove sólovky radi najmä preto, že pripomínajú albumy Pink Floyd. Taký bol gitaristov tretí album On A Island a očakáva sa, že podobným smerom sa vyberie aj jeho novinka. Gilmour zložil väčšinu piesní so svojou ženou a skladateľskou partnerkou Polly Samsonovou, ktorá kedysi textovala aj posledné albumy Pink Floyd. Album vznikol v jeho súkromnom nahrávacom štúdiu na hausbóte, ktorý sídli na rieke Temža. Gilmour si dal s novinkou poriadne načas, rozdiel medzi predposledným a posledným album je takmer desať rokov. Spolu s albumom je naplánované aj turné, na ktoré vyrazí začiatkom budúceho roka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite