Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Oplatí sa

.redakcia .kultúra

Pravidelná rubrika o tom, čo sa v kultúre oplatí. Odteraz na webe každý týždeň.

Oplatí sa

.oplatí sa navštíviť
Viva musica! Miki Skuta, Nu Spirit Club, Bratislava, Piatok, 24.7.
V piatok večer sa chodí do klubov. Tento piatok sa určite oplatí zájsť do bratislavského Nu Spirit Clubu, kde bude koncert Mikiho Skutu, jedného z najlepších slovenských klaviristov a držiteľa viacerých ocenení. Miki hrá starú aj novú klasickú hudbu, ako aj džez. V Nu Spirite zahrá skladby od J. S. Bacha, francúzskych impresionistov aj amerických minimalstov. Spolu s digitálnym The Future Symphonic Orchestra zahrá aj časti viacerých klavírnych koncertov. Samotnému koncertu bude predchádzať diskusia s Mikim Skutom a Danielom Balážom o tom, či je hudba prenositeľná zo svojho „prirodzeného prostredia” napríklad do klubu, ale aj o tom, či skutočne existuje len „dobrá a „zlá” hudba a na žánrovej čistote nezáleží. Keď sa dorozprávame a Miki Skuta dohrá, postaví sa za svoje mašinky Daniel Baláž. Sám som zvedavý, aký set si po Mikiho koncerte pripraví. Začíname o 20.00. .juraj Kušnierik


.oplatí sa číta
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Literární spolek Laury Sněžné, Paseka, 2015 Fínsky spisovateľ Pasi Ilmari Jääskeläinen je vo svojej rodnej krajine mimoriadne obľúbený. Patrí medzi tých autorov, ktorí dokážu zaujať aj „neliterárne” publikum a to bez toho, aby literárnych fajnšmekrov urazil. Literární spolek Laury Sněžné je pôvabný, trochu rozprávkový, trochu literárne didaktický, trochu detektívny a trochu „fantasy” román.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite