Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň a Pohoda

.juraj Kušnierik .kultúra

.týždeň je súčasťou Pohody už dvanásty raz. Spája nás oveľa viac než len nejaká marketingová úvaha o obojstranne výhodnom mediálnom partnerstve.

.týždeň a Pohoda

V prvom rade nás spájajú vzťahy. Hlboké a priateľské. Roky sa s ľuďmi, ktorí organizujú Pohodu poznáme, poznajú sa naše rodiny, deti, máme spoločných priateľov.

Okrem toho máme podobný pohľad na svet: vážime si slobodu, nemáme radi totalitné -izmy, vnímame dôležitosť kultúry a umenia. Keď preto v roku 2004 vznikal .týždeň, Michal Kaščák patril medzi okruh najbližších konzultantov a keď už .týždeň vznikol stal sa na dlhé roky jedným z jeho prominentných stĺpčekárov.

Okrem klasickej mediálnej spolupráce sa vždy snažíme priniesť do areálu festivalu trochu .týždňa a do .týždňa trochu Pohody. Preto na (papierových aj webových) stránkach .týždňa prinášame počas formovania pohodového programu profily účinkujúcich a naše odporúčania, preto každý rok pripravujeme “pohodový špeciál .týždňa,” a preto je .týždeň súčasťou programu festivalu.

Na samotnej Pohode je centrom časopisu .týždeň už tretí rok “stan .týždeň”.

Pri všetkej skromnosti sa nám zdá, že práve tento rok je v ňom najzaujímavejší program. Však uznajte sami:

V piatok o 10.00 sa budú Juraj Malíček a Fero Gyarfáš navzájom a aj s poslucháčmi hádať o svojich najobľúbenejších filmoch.O hodinu neskôr bude Marek Vagovič so Zuzanou Čaputovou a Ľudovítom Bradáčom debatovať o korupcii v politike a o tom, prečo ešte stále skorumpovaní politici nie sú za mrežami.

Neskôr v priebehu dňa bude Matúš Vallo so svojimi hosťami rozprávať o tom, čo by sa dalo zmeniť v našich mestách, Braňo “Bebe” Bezák, Jozef Hašto a Branči Kováč a.k.a. Vec sa porozprávajú o hejtovaní, Daniela Caisová a Mirka Gučíková o sexe, Marek Vagovič, Matúš Kostolný, Dag Daniš a Alexej Fulmek o Pente a médiách, Martin Mojžiš a Vlado Černý o fyzike, Juraj Kušnierik, Juraj Karpiš a Erik Baláž o trhu a medveďoch, Juraj Smatana a Radovan Bránik o konšpiráciách, Andrej Bán, Michal Burza a Martin Bandžák o vojnovej fotografii.

V sobotu o 11.00 bude Sťefan Hríb debatovať s Fedorom Gálom a Robom Kirchhoffom o anticiganisme a holokauste, Michal Handzuš, Juraj Kemka a Róbert Vass o tom, či naozaj chceme patriť k západu, Boris Németh, Tomáš Halasz, Michal Burza a Tomáš Benedikoviť o súčasnej novinárskej fotografii, Iva Mrvová, Veronika Pizano, Marián Zachar a Mária Leitnerová o generácii “milenials” a o tom, či chcú dnešní mladí zmeniť svet.

Juraj Kušnierik si do stanu .týždňa pozval dvoch islandských priateľov, bývalých členov legendárnych The Sugarcubes Einara Örna Benediktssona a Sigryggura Baldurssona (vystúpia na Pohode s kapelami Ghostigital a Kippi Kaninus) a v debate Rokk í Reykjavík sa budú rozprávať o islandskom hudobnom zázraku.

Ghostigital: Curver a Einar Örn.Ghostigital: Curver a Einar Örn.

Okrem toho bude Štefan Hríb diskutovať na Europa Stagei o tom ako poraziť korupciu a kam sa podel slušný kapitalizmus, Juraj Kušnierik bude jedným z hostí Obludária Pištu “Vandala” Chrappu a s riaditeľom SOZA Tonom Popovičom sa porozprávajú o mýtovh a faktoch kreatívneho priemyslu.

Všetky časy a miesta nájdete v prehľadom programe festivalu.

Dovoľte nám, aby sme vám v týchto posledných dňoch a hodinách pred začiatkom festivalu predstavili niektorých tohtoročných účinkujúcich a dali vám niekoľko osobných odporúčaní, ktoré nájdete postupne publikované v rubrike kultúra.

Vidíme sa na Pohode!


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite