Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ivan Korčok: Globsec, extrém a my

.ivan Korčok .komentáre

Čo má spoločné nadchádzajúca konferencia Globsec, motorkárska partička Hells Angels, Smer, extrémisti, kotlebovci a strategická (ne)komunikácia?

ide o toto:

„Na našich hraniciach s Rakúskom, Maďarskom a Českom sa budú dva týždne robiť kontroly kvôli konferencii GLOBSEC a ľudia sa musia nachystať na dlhé čakanie. Absurdné – kvôli trojdňovej konferencii, s ktorou štát nemá nič spoločné!“

Toto hovoria tí, ktorí nevynechajú žiadnu príležitosť hecovať vášne na tom, že Slovensko patrí do NATO a EÚ. Aj preto sú po Slovensku (napr. na ceste do Terchovej) bilbordy, aby GLOBSEC vypadol zo Slovenska. Skrátka, pre kotlebovcov a spol. je GLOBSEC až taký nepriateľ, že potrebuje na boj proti nemu kupovať reklamu. Majú na to právo. Aj toto toleruje liberálna demokracia. 

Áno, keby to s tými opatreniami kvôli GLOBSEC-u bolo na hraniciach tak,  ako je to podsúvané verejnosti, bolo by to absurdné. 

Skutočnosť?

V dôvodovej správe k rozhodnutiu vlády sa totiž okrem GLOBSEC-u hovorí explicitne aj toto: 

„V dňoch 2. – 4. 6. sa uskutoční podujatie motorkárskeho klubu Hells Angels. Toto podujatie je spojené s vysokým bezpečnostným rizikom spočívajúcim v možnom závažnom ohrození verejného poriadku, a to vzhľadom na početné vážne bezpečnostné incidenty zaznamenané počas podujatí World Run v minulosti a zjazdu motorkárov.“

Samozrejme, že motorkárska žúrka spojená s incidentmi nikomu nevadí, ale GLOBSEC, ten teda vie ľudí dostať do ráže. Pochopiteľne, jeho účastníci, na čele s prezidentmi a premiérmi, ministrami sú, samozrejme, hrozba pre Slovensko. Nech vypadnú aj s GLOBSEC-om! Keďže to je absurdné, a teda pre verejnosť dostatočne chytľavé,  je dôvod, prečo s takým nasadením konferenciu GLOBSEC spája Smer & spol. a s rozhorčením sa pýta: Dva týždne kvôli trom dňom a dodávajú ešte, že ľudia budú trpieť na hraniciach „kvôli nejakým truľom na konferencii, ktorých treba chrániť“. Nuž neviem, či truľovia sú napr. francúzsky prezident E. Macron či predsedníčka EK U. von der Leyen, ktorí prídu na GLOBSEC a x ďalších medzinárodných hostí. 

Čo z tohto vyplýva?

   1. Akokoľvek sa nám nemusí páčiť to, ako je téma zneužitá Smerom a extrémistami na čele s kotlebovcami, pravdou je, že si robia svoju prácu. A nie bez úspechu. Oni už nikoho nemôžu prekvapiť: Well done.

   2. Veľká téma súčasnosti je tzv. strategická komunikácia. Všetci po nej volajú a oprávnene. Má to byť nástroj, ako čeliť dezinformáciám, kvôli ktorému rastie tábor protivníkov nášho členstva v NATO a EÚ. Treba však priznať. že tohtoročný GLOBSEC a komunikácia opatrení na hraniciach, ktoré sú zavádzané na dlhšie obdobie kvôli iným, bezpečnostne rizikovým podujatiam, je nevyužitá príležitosť aktívne komunikovať a čeliť dezinformáciám. Proste, podcenilo sa to. 

   3. Smer, extrémisti a spol. túto komunikačnú „bitku“ síce vyhrali, ale aj tak nezakryjú, že im GLOBSEC a účasť E. Macrona a U. v. d. Leyen na Slovensku vadia viac ako Hells Angels. To sú ich priatelia, s nimi si rozumejú a dúfam, že sa s nimi odfotia vo vybíjaných kožených bundách. To sa páči viac ako fotečka na GLOBSEC-u. Za toto zistenie to stálo a len x-týkrát nám táto partička derúca sa k moci ukazuje, s kým máme do činenia.  

Z tohto pohľadu je GLOBSEC úspechom a dobrou vecou pre Slovensko už teraz. 

Osobne sa teším na GLOBSEC, ktorý má tohto roku ozaj výnimočnú účasť. 

Debata z Bratislavy bude rezonovať po svete. Výkriky našich domácich „truľov“ si vo svete nevšimne nikto, bohužiaľ, je faktom, že doma majú veľa poslucháčov, lebo veci nedoťahujeme do konca. 

Tak teda, strategicky komunikujme!!!

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite