Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Návrat k Vatikánskej zmluve

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Niekoľko týždňov dozadu som písala o Vatikánskych zmluvách s dodatkom, že sa k téme určite ešte vrátim. A keďže opäť zasadá parlament, nedá mi nenájsť určité súvislosti s aktuálnym parlamentným dianím aj v tejto téme.

v utorok večer sme v Liberálnom dome strany SaS diskutovali traja právnici o Vatikánskych zmluvách. Pre mňa bola pozvánka na diskusiu dobrou motiváciou k tomu, aby som si o nich načítala čo najviac. A keďže išlo o diskusiu troch právnikov, sústredila som sa hlavne na právne aspekty. Právo ale nemá byť odtrhnuté od reality, tak som vnímala aj veci s tým súvisiace. 

Keď sa povie Vatikánske zmluvy, vzbudzuje to vášne. U konzervatívcov predovšetkým vtedy, ak o nich začnú hovoriť liberáli, pretože sa cítia ohrození. Myslia si, že ich chcú zrušiť a presadzovať LGBTI+ ideológiu. U liberálov preto, lebo majú pocit, že posilňujú katolícku cirkev, zabraňujú odluke cirkvi od štátu, diskriminujú neveriacich a robia zo Slovenska štát podriadený Vatikánu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite